We zijn weer begonnen .....

Zo, er is weer een nieuwe groep in 8a gestart en ze hadden er zin in. Na een lange vakantie is het weer goed om aan de slag te gaan. Een spannend jaar voor de kinderen want er staat weer veel te gebeuren. Alle vakken zijn zo langzamerhand opgestart en de kinderen hebben een eerste beeld gekregen van groep 8. Iedere dag wordt er veel concentratie gevraagd maar natuurlijk ontspannen we ook regelmatig. In september en in oktober gaan we al de toetsen doen die we mee laten tellen bij de advisering. Ik ga er op de info avond van groep 8 van alles over vertellen. (26 sept.) Het kamp staat ook weer voor de deur en ze en we hebben er weer zin in. 57 kinderen en 8 begeleiders en een leuk programma. Laten we hopen dat het mooie weer nog even blijft. De brieven met kampinfo gaan de komende dagen de deur uit. 
Ook het huiswerk bouwen we op om de kinderen hun werk te laten plannen. Erg belangrijk in het voortgezet onderwijs. Natuurlijk kunnen we dat nooit helemaal nabootsen en dat hoeft ook niet. Ik hoop met iedereen kennis te maken op de oudervertelgesprekken.  

Schaatsen

Kamp dag 3

Kamp dag 2

Kamp 2016


Al weken hielden we de weersverwachting in de gaten en de beelden waren wisselend. Gelukkig hadden we het perfecte kampweer. En met twee leuke groepen kinderen en een uitdagend programma kon het niet mis gaan. Het werd een superkamp!!

Op woensdag 21 september druppelden de kinderen op de afgesproken tijd het schoolplein op. Zenuwachtig. Het ging dan eindelijk gebeuren waar ze zo lang naar uitgekeken hadden. Alle fietsen gingen op de kar van Wessels vader en nadat iedereen z’n plek had gevonden konden we toeterend de Oranjelaan verlaten. Leuk dat alle groepen ons kwamen uitzwaaien. Bij Port Zélande kreeg alles weer een ander plekje en lagen we al snel in het water. Het golfslagbad en de wildwaterbaan waren wel favoriet. Na het patatje en de nodige waterpret werd het tijd om op de fiets te stappen. De Brouwersdam werd dit jaar aan de zeekant genomen . Een prachtig fietspad met mooi uitzicht en windje mee: wat wil je nog meer. Nadat we Renesse hadden gehad lag het fietspad in het natuurgebied voor ons. De crossers hebben hun hart op kunnen halen. Bij het al versierde kamphuis was er drinken en konden de groepen zich verdelen over de huizen. Kamers verdelen, versieren en dan lekker spelen en verkennen. Na de overheerlijke pannenkoeken werd het Strategospel gespeeld in het nabij gelegen duingebied. Het is de bedoeling om elkaars vlag te veroveren. Maar dat gaat zo maar niet…. verkennen, verdedigen, samenwerken, op bommen lopen, enz. Uiteindelijk vond Jill de vlag tussen en onder de brandnetels en gelukkig hadden we zalf meegenomen. Na wat drinken en een warme trui vertrokken we op de fiets richting de vuurtoren. Het leek even of ze die verplaatst hadden maar gelukkig konden we in het donker de mooie stralen over het duingebied zien gaan. Na het spookverhaal van de juf kregen we warme chocolademelk in het kamphuis en wilden we graag naar de slaapkamers. Niet om te slapen natuurlijk want er was weer aardig wat chips en snoep meegesleept. Het was gezellig maar rond 1.00 uur was het stil. Ook de leiding kon gaan slapen maar niet voordat we een potje tafelvoetbal hadden gespeeld tegen de juffen (10-2!)
Donderdag moesten we al vroeg op want het klimbos wachtte. Om 9.15 uur hingen we al als apen in de bomen na een vakkundige uitleg van het materiaal. Sommige kinderen deden wel vier keer een parcours. We genoten volop. Lange tokkellijnen en lastige zwabberbalken. Het was heerlijk. Bekijk de foto’s op de site maar. Na de lunch en de nodige corveediensten Konden we in de middag ons eigen gang gaan rond het kamphuis. Er werd gevoetbald, gehockeyd, gelezen, gesnoept en geluierd. Rond vier uur gingen we naar het duingebied bij de bunkers en speelden we tegen groep 8b het douanespel. Het is de bedoeling om geld te smokkelen van A naar B. De douaniers proberen dat te voorkomen door te tikken en te controleren. Na een kwartier wisselden we van rol. Na afloop werd het geld geteld en vertrokken we weer naar het kamphuis. We konden voor het eerst buiten eten en het was leuk dat er weer zoveel collega’s kampsfeer kwamen proeven. De bonte avond is altijd spannend. Mooi opgemaakte meiden in mooie jurken, een liefdesverklaring en dan natuurlijk de optredens. Vier presentatrices kondigden de kandidaten aan. Leuke moppen, optredens, quizzen, gitaarspel, jongens tegen meisjes, buiksprekers, enz. oh ja en een paar cowboys die twee indianen probeerden te vangen met een lasso. Niet gelukt natuurlijk. Daarna startte de disco en gingen de collega’s weer naar huis. Er werd heerlijk gedanst en er liepen polonaises door de zaal. Om 1.00 uur was het weer stil in de slaapkamers. Er kwam geen tweede potje tafelvoetbal.
Vrijdagmorgen deden we alle slaapkamerdeuren open maar er kwam geen reactie. Die kwam er wel nadat juf Meike en de meester per ongeluk wat deksels uit onze handen lieten vallen. De kamers werden opgeruimd en de koffers weer gepakt. Om half tien vertrokken we op de fiets naar Renesse waar lekker gewinkeld kon worden. Na een mooie duinfietstocht kwamen we op het strand waar we tot onze knieën in de zee mochten. De foto’s op de site spreken voor zich! De laatste hindernis was een duinhelling van 20%. Wie komt er boven zonder af te stappen. Eén meisje van 8b lukte het; knap hoor. Bij het kamphuis stonden de ouders al klaar en werden de fietsen weer ingeladen en zochten alle kinderen hun plekje. Natuurlijk werd er al geslapen. Bij de Rank was het gezellig druk en kwamen er kinderen bedanken; mooi!  Een speciaal bedankje voor Monica en Robert en natuurlijk aan alle ouders die weer gereden hebben; geweldig. 

Kamp dag 1

Even ontspannen ....

De kamplogo's zijn klaar.....we hebben er zin in!

We genoten op de sportdag van de gemeente.

Het eggsperiment

Nieuwe paragraaf

Nieuw MijnAlbum